Viceprimarul Cristian Galescu susține că toate problemele din cartierul Militari sunt… rezolvabile

Reprezentanții administrației lugojene au fost invitați, sâmbătă, în cartierul Militari, la o întâlnire cu cetățenii, pentru a afla, la fața locului, cu ce probleme se confruntă locuitorii acestui cartier din Lugoj.

În absența primarului Francisc Boldea, plecat la schi, în Austria, la întâlnirea cu locuitorii din Militari a fost prezent viceprimarul Cristian Galescu, împreună cu Cotizo Negruțiu (șeful Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Lugoj), Dinel Mazilu (arhitectul șef al municipiului) și Elena Olariu (șefa Serviciului Public Sere și Zone Verzi). La întâlnire au participat și consilierii locali Ștefan Blidariu (PNL), Fedor Mașniță (PMP), Liviu Brândușoni (USR) și Marius Martinescu (independent), dar și reprezentanții „societății civile”, prezenți pentru ” a susține locuitorii din cartier”.

Problemele din cartier, care au fost semnalate municipalității și printr-o petiție semnată de 26 de persoane, au fost expuse de către Adrian Gherga, unul dintre locuitorii din cartier: „Din cele 12 străzi prevăzute a se construi în cartierul Militari, doar două au fost asfaltate, restul fiind actualmente de pământ/noroi, datorită deteriorării stratului de balast. Cele două străzi asfaltate prezintă denivelări, nu sunt prevăzute cu marcaje și nu au fost montate indicatoare rutiere. Celelalte zece străzi au fost balastate în urmă cu doi ani, însă, datorită utilajelor de construcții/transport, aceste drumuri s-au deteriorat, devenind de pâmânt/noroi. Prestatorul serviciilor de salubritate nu ne-a distribuit publele de gunoi, iar autogunoierele acestuia nu ridică gunoiul din fața caselor. Singurul lucru care s-a făcut în vederea colectării gunoiului constă în amplasarea, la intrarea în cartier, a unui container de gunoi. Cu toate acestea, suntem nevoiți să parcurgem până la un kilometru pentru a arunca gunoiul în acel container. Deși au fost depuse numeroase cereri de cumpărare a terenului concesionat de către cei care și-au ridicat casa în cartierul Militari, aceste cereri au rămas nerezolvate, multe dintre acestea neprimind niciun răspuns din partea Primăriei Lugoj. În momentul de față, în cartierul Militari sunt peste 30 de câini fără stăpân, la care se adaugă și câinii care însoțesc santinelele aflate în patrulare, acești câini fiind periculoși atât pentru locuitori, cât mai ales pentru trecătorii ocazionali. Deși locuitorii cartierului Militari au depus numeroase cereri pentru introducerea gazului în cartier, aceste cereri nu au avut finalitatea așteptată, furnizorii de gaz de pe piață considerând această investiție ca fiind una neprofitabilă. Spețiile verzi aflate pe domeniul public nu au fost niciodată curățate, astfel că pe acestea au crescut și s-au răspândit numeroase bălării, inclusiv ambrozie. Toate loturile/casele de pe cele 12 străzi din cartier au, conform nomenclatorului stradal, aceeași adresă: strada Timișorii, nr. 126, deși această stradă se află la o distanță de circa un kilometru față de limita exterioară a cartierului”. 

Unii cetățeni s-au plâns că, din cauza bălăriilor din cartier, s-au trezit în curțile caselor chiar și cu șerpi de doi metri lungime, iar alții s-au arătat nemulțumiți de prezența prostituatelor și a oamenilor fără adăpost, care își fac veacul la intrarea în acest cartier.

Viceprimarul Cristian Galescu a dat asigurări că toate problemele semnalate se vor rezolva, dar nu imediat, ci… în timp. Galescu a promis că luni, 29 ianuarie, la ora 11, în cartier va fi prezentă o echipă de hingheri, de la adăpostul Salrestului, pentru a aduna câinii fără stăpân, dar și că va discuta cu reprezentanții Poliției pentru a se lua măsurile legale împotriva prostituatelor prezente la intrarea în cartier.

În cadrul întâlnirii a avut loc și un incident: o doamnă, cam irascibilă, care a lăsat impresia că nu este interesată de scopul întâlnirii, a ținut neapărat să se evidențieze atât prin vociferări, dar și prin stropirea aleșilor prezenți cu apă. Victime i-au fost consilierul USR Liviu Brândușoni și viceprimarul Cristian Galescu.

Lugoj Expres Viceprimarul Cristian Galescu susține că toate problemele din cartierul Militari sunt... rezolvabile teren probleme petiție militari întâlnire gunoi cartier câini fără stăpân asfaltarea străzilor ambrozie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.