Veste bună pentru primarul din Lugoj: scapă de urmărirea penală în „Dosarul Elba”

În această săptămână, Francisc Boldea, primarul PSD al municipiului Lugoj, a primit o veste bună.

Judecătorii Tribunalului Timiș au respins „ca inadmisibilă” plângerea formulată de Curtea de Conturi a României împotriva soluției procurorilor de neîncepere a urmăririi penale și netrimitere în judecată a primarului Francisc Boldea în „Dosarul Elba”.

În baza art.340 alin 1 cod pr. penală, art. 339 raportat la art. 336 alin 1 cod pr. penală respinge ca inadmisibilă plângerea formulată de Curtea de Conturi a României, împotriva ordonanţei de clasare din data de 23 03 2016 pronunţată de procuror în dosar 6/P/2014 a Ministerului Public, Parchetul de pe lângă ICCJ – Direcţia Natională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara şi a ordonanţei din data de 07.06.2016 al procurorului şef serviciu din cadrul DNA Serviciul Teritorial Timişoara în dosar 12/II/2/2016. În baza art.275 alin.2 C.p.p. obligă petenta la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare ocazionate de judecarea prezentei cauze. Definitivă”, se menționează în hotărârea 426/2017, pronunțată, în ședință publică, în 25 septembrie 2017.

Curtea de Conturi a României a contestat soluția procurorilor, care au dispus neînceperea urmăririi penale față de primarul Francisc Boldea, chiar dacă Primăria Lugoj a pierdut, definitiv, procesul cu Curtea de Conturi, care a constatat un prejudiciu estimat de 3.335.724 de lei (aproximativ 700.000 de euro) în urma unui contract încheiat de municipalitatea lugojeană cu societatea Elba SA, privind lucrări de modernizare, extindere şi întreţinere a sistemului de iluminat public. Fapta a fost considerată abuz în serviciu în formă calificată, conform art. 248.1 din Codul Penal, astfel că, încă din anul 2014, Curtea de Conturi a sesizat Direcția Națională Anticorupție, considerând că Primăria Lugoj a efectuat plăţi nelegale din fondurile publice. Primăria Lugoj a contestat, însă, raportul Curții de Conturi, dar a pierdut procesele atât la Tribunalul Timiș, cât și la Curtea de Apel.

 

(sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.