USR Lugoj a început campania „Fără penali în funcții publice”

Nou înființata filială din Lugoj a Uniunii Salvați România a început campania de strângere de semnături pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă, care a avut loc la sediul USR Lugoj, din apropierea Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”.

După cum au anunțat reprezentanții USR Lugoj, inițiativa cetățenească își propune să interzică persoanelor condamnate penal și care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcții publice.

„Este o campanie de strângere de semnături în urma unei inițiative lansate de 19 cetățeni, printre care se numără scriitorul Gabriel Liiceanu, filosoful Mihai Șora și fondatorul grupului Rezistența, Mihai Tudorică. Inițiativa își propune modificarea articolului 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, prin adăugarea unui nou alineat, care să prevadă că nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”, a declarat Dan Lupulescu, vicepreședinte al USR Lugoj și coordonatorul campaniei în municipiul Lugoj.

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” trebuie să strângă în următoarele șase luni cel puțin 500.000 de semnături, din 21 de județe ale țării, pentru ca proiectul să poată fi discutat în Parlament.

Cei care doresc să susțină această inițiativă pot să semneze la sediul USR Lugoj, între orele 9-12 și 16-19, iar în curând și la cortul ce va fi amplasat în Parcul Poștei sau pot să își descarce formularul de pe site-ul www.farapenaliinfunctiipublice.ro, după care să-l depună la sediul USR Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.