Un poet lugojean, în Enciclopedia scriitorilor români contemporani de pretutindeni

La Tipografia Centrală din Chișinău a apărut, recent, „Enciclopedia scriitorilor români contemporani de pretutindeni”, realizată de acad. Mihai Cimpoi și poetul Traian Vasilcău, în care a fost inclus și poetul lugojean Nicolae Silade.

Impozantul volum de 1.200 de pagini, tipărit în condiții grafice excelente, cuprinde nu mai puțin de 1.146 de scriitori români din lumea întreagă.

„Enciclopedia scriitorilor români contemporani de pretutindeni” a fost lansată la Biblioteca Națională a Republicii Moldova,  de Ziua Unirii Principatelor Române.

Ediția a fost coordonată de către acad. Mihai Cimpoi, iar autorul ideii și director de proiect a fost poetul Traian Vasilcău.

Academicianul Mihai Cimpoi a menționat că volumul cuprinde 1146 de scriitori din peste 50 de țări ale lumii și se prezintă ca un pandant ilustrativ la „Dicționarul general al literaturii române”, coordonat de acad. Eugen Simion.

Traian Vasilcău a spus că a muncit la enciclopedie timp de 10 ani și trei luni și că este pentru prima dată când într-o asemenea sinteză se regăsesc scriitori din Australia, Franța, Italia, Noua Zeelandă, Norvegia, Statele Unite ale Americii și din alte țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.