Un inedit eveniment „despre tradițiile și obiceiurile bunicilor”: „Banatul – Țara de la capătul țării”

Sub genericul „Banatul – Țara de la capătul țării”, Clubul Rotary din Lugoj organizează, în 1 iunie, un inedit eveniment „despre tradițiile și obiceiurile bunicilor”.

„Despre noi, bănăţenii,  se spune că suntem „vânăţi pe piept” din cauză că ne izbim cu pumnul, zicând că suntem „ocoşi” şi „făloşi” şi că „pogogim”„Banatu-i Fruncea”!  Dacă e aşa sau nu, vă invităm să judecaţi voi înşivă, participând la un eveniment unic. De 1 iunie 2018, luaţi-vă de mână copiii şi nepoţii şi veniţi dimpreună la Lugoj. Pe parcursul întregii zile vom redescoperi obiceiuri şi tradiţii din Pusta Timișului şi ne vom bucura de ospitalitatea oamenilor locului în cadrul evenimentului intitulat „Banatul – Țara de la capătul țării – obiceiuri şi tradiţii din Pusta Timișului”. Participarea la evenimentele din timpul zilei, care vor avea loc pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, este gratuită”, anunță organizatorii.

Pentru copiii care vor fi prezenți la acest eveniment, de ziua lor, organizatorii au pregătit surprize şi activități diverse, unde pot învăţa să împletească coşuleţe din nuiele, podoabe din aţică şi mărgele, să deseneze pe asfalt, să împletească brățări ale prieteniei, dar vor fi și rasfăţaţi şi transformaţi în personajele lor preferate din desene.

Seara, începând cu orele 19, va avea loc o petrecere la Restaurant J’adore. Preţul unui bilet la petrecere este de 250 lei/persoană, iar rezervarea este obligatorie. Sumele obţinute din acestă acţiune vor fi folosite pentru editarea cărţii “Istoria Lugojului în imagini și povestiri” ce va fi distribuită gratuit în școli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.