Un elev de la Colegiul „C. Brediceanu” – locul I la Olimpiada Națională de Matematică și calificare la Balcaniada de Matematică

Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj a obținut noi rezultate de prestigiu la olimpiadele naționale desfășurate săptămâna trecută.

Astfel, elevul Sergiu Novac, din clasa a X-a (prof. Adriana Mariș), a continuat seria rezultatelor extraordinare obținute în ultimii ani și a ocupat, din nou, locul I la Olimpiada Națională de Matematică, desfășurată la Satu Mare, cu punctaj maxim (28 puncte).

Apoi, la barajul susținut după olimpiadă, a reușit cel mai bun rezultat al Lugojului din ultimii 30 de ani, calificându-se în premieră în lotul României (format din 6 elevi, 4 din București, 1 din Constanța, 1 din Lugoj)  care va participa la Balcaniada de Matematică.

Și Olimpiada de Limba germană maternă, etapa națională ce a avut loc la Sibiu, a adus satisfacții brediceniștilor, eleva Isabella Floroni, din cls. a XII-a (prof. Adina Lazăr) ocupând un merituos loc III.

De asemenea, eleva Anastasia Antănaș, din cls. a XI-a (prof.dr. Bînă Mihaela) a obtinut mențiune (110,50 puncte) la Olimpiada Națională de Limba română, desfășurata în perioada 2-6 aprilie la București.

„Aceste rezultate vin să confirme munca susținută de elevii si profesorii noștri de-a lungul anilor, ducând astfel mai departe renumele acestui colegiu. Ne bucurăm pentru performanțele obținute, felicităm toți participanții la fazele naționale ale olimpiadelor și le dorim mult succes la concursurile viitoare”, a declarat prof. Aurelian Sima, directorul Colegiului Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.