Un băiețel de cinci ani, din Nădrag, are nevoie de ajutor! Cristian suferă de o formă rară de cancer: neuroblastom stadiul 4, cu metastază osoasă

Familia Farcaș locuiește în localitatea Nădrag, din județul Timiș, și are patru copii: Andrei (12 ani), Cosmin (10 ani), Cristian (5 ani) și Flavia (1 an și 11 luni).

Viața acestei familii s-a schimbat complet anul trecut, când baiețelul de doar cinci anișori, Cristian, a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer. De atunci, Cristian și mama lui sunt mereu prin spitale.

Cristian Farcaș are doar 5 anișori și provine dintr-o familie săracă din comuna Nădrag, județul Timiș. Totul a început cu dureri de burtică și febră. În prima fază, medicii i-au recomandat medicamente pentru constipație. Însă starea lui s-a agravat și a ajuns de urgență la spital, iar în urma unei radiografii a fost suspect de ocluzie instestinală (încurcătură de mațe). A intrat imediat în operație, unde medicii au depistat neuroblastom pe vasul principal al inimii. Neuroblastomul este o formă rară de cancer care afectează copii de până la 5 ani. În urma biopsiei, s-a stabilit că este de natură canceroasă.

Diagnosticul primit de Cristian a zdruncinat puternic familia Farcaș, care mai are alți 3 copilași: Andrei 12 ani, Cosmin 10 ani și Andra 1 an și 11 luni. Chirurgical nu se putea face nimic pentru Cristian, pentru că riscul de moarte era de 100%. Între timp, cancerul a evoluat atât de rapid, încât a făcut metastază gradul 4 la oase, făcând efectiv găuri în ele.

Cristian a început ședințele de chimioterapie pe 17 iunie 2016, care au durat până în martie 2017, fiind făcute la Spitalul Louis Țurcanu, din Timișoara. Mama lui Cristian a fost mereu alături de el, lăsând-o acasă, în grija tatălui, pe surioara lui de doar câteva luni. Tatăl lui Cristian a fost nevoit să își lase locul de muncă pentru a putea avea grjă de bebeluș și de ceilalți doi copii mai mari. Frățiorii lui Cristi se topesc acasă de dorul mamei, dar înțeleg că Cristian are nevoie mai mare ca mămica lor să fie lângă el. De când Cristi este în spital, frațiorii lui și-au văzut mama doar de 5 ori. Cel mai rău este de Andra, acum de 1 an și 11 luni, care abia o recunoaște pe mama ei, petrecând tot timpul doar cu tatăl.

În acest context, familia Farcaș a rămas făra venit, costurile / cheltuielile lunare cu întreținerea în spital fiind foarte mari. Au reușit până acum să treacă peste cele mai grele momente financiare cu ajutorul prietenilor și rudelor.

În luna martie 2017 s-a stabilit că Cristian are nevoie de autotransplant de celule stem. S-a început recoltarea de celule stem, dar s-a reușit la a doua încercare. În 18 iunie a început autotransplantul de celule stem la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara.

Pentru Cristi urmează cea mai cumplită luptă pe care o va duce pentru fiecare secundă de viață. Autotransplantul de celule stem este singura șansă pe care Cristi o mai are pentru a trăi. Următorul un an de zile este crucial pentru viața lui Cristian.

 

În această luptă dramatică pentru viață, Cristian are nevoie de noi! Viața lui depinde și de ajutorul nostru!

Cristian are nevoie de 6.500 de euro pentru a putea lupta cu această cumplită boală, CANCERUL. În această sumă sunt incluse toate cheltuielile cu întreținerea lui Cristian în spital pe durata unui an de zile. Suma aceasta depășeste posibilitățile părinților, epuizați financiar după mai bine de un an de zile prin spitale.

Haideți să nu stăm nepăsători! Să îl ajutăm cu toții pe Cristian să învingă CANCERUL! Este prea mic și neajutorat să lupte singur!

Singura lui speranță suntem noi!

Donații se pot face în conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania, pe numele ASOCIAȚIA MISIUNEA SPERANȚĂ PENTRU ROMÂNIA (CUI: 26044485):

 

BCR (Banca Comercială Română)

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

 

Raiffeisen Bank

IN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
IN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
CODE SWIFT: RZBRROBU
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

 

Banca Transilvania

IN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401
IN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401
COD SWIFT: BTRLRO22
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

Va rugăm să specificați pentru cine faceți donația!

Numele tuturor donatorilor vor aparea pe pagina DONATORI a Asociației Sperață pentru România.

Detalii suplimentare pot fi obținute la: Telefon: 0749.402.098, Email: infosperanta@gmail.com

Nu sta nepăsător, hai să ajutam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.