Sute de sancțiuni pentru șoferii indisciplinați. Dosar penal pentru un șofer turmentat

Poliţiştii rutieri au desfăşurat, în weekend, activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 663 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 415 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 47 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Printre cei sancționați s-a aflat și un bărbat, de 68 de ani, care conducea un autoturism pe DJ 609, iar la intrarea în localitatea Paniova a fost oprit pentru control de către polițiștii Secției 5 Rurale Belinț. Șoferul a fost testat cu etilotestul, iar aparatul a indicat o alcoolemie de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că, pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.