Spitalele din Lugoj și Făget pot accesa fonduri nerambursabile de la Consiliul Județean Timiș

Unitățile sanitare publice locale din Timiș pot accesa fonduri nerambursabile alocate de Consiliul Județean, printr-o schemă de minimis.

Măsura este una în premieră pentru județul Timiș, iar pentru o distribuție transparentă a banilor, Consiliul Județean Timiș a realizat un ghid care prevede condițiile și criteriile de eligibilitate.

Suma maximă ce poate fi accesată este de 200.000 euro, iar termenul până la care unitățile sanitare pot depune cererile și documentele necesare este 28 iunie.

În cadrul programului de finanțare pot intra spitalele din Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare, Jimbolia și Deta.

Schema de minimis are ca scop susținerea și stimularea furnizării de servicii medicale, prin achiziția de echipamente medicale. Conform ghidului, nu se vor aloca fonduri pentru activități începute sau finalizate la data încheierii contractului de finanțare.

Am implementat măsura în urma consultărilor cu autoritățile locale. Este cunoscut faptul că acestea nu pot face față la toate cheltuielile pe care le presupune dotarea cu echipamente medicale, iar aici este datoria noastră să intervenim. Schema de minimis ne dă siguranța că banii vor ajunge acolo unde e cu adevărat nevoie de ei, în mod transparent”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, precizând că investițiile în sănătate sunt o prioritate pentru CJ Timiș.

Cel mai recent proiect major derulat de CJT prevede construcția unei noi maternități, investiție de 12 milioane de euro, finanțare europeană.

Anunțul privind accesarea fondurilor prin schema de minimis poate fi consultat aici: http://www.cjtimis.ro/upload/Anunt%20sanatate%20-%20minimis.pdf

Lugoj Expres Spitalele din Lugoj și Făget pot accesa fonduri nerambursabile de la Consiliul Județean Timiș unități sanitare Timiș termen spitale Sânnicolau Mare program minimis Lugoj Jimbolia fonduri finanțări nerambursabile finanțare Făget Deta consiliul județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.