Șoc în mediul de afaceri din Lugoj: Cunoscutul om de afaceri lugojean Flavius Luca cere demisia primarului Francisc Boldea

Omul de afaceri lugojean Flavius Luca a declarat  că este sătul până peste cap de o administrație locală atât de ineficientă.

 

LE: Domnule Flavius Luca, ce s-a întâmplat, de ce sunteți supărat pe administrația locală?

Flavius Luca: Nu este firesc, nu este normal să nu ai un minim de respect față de oamenii de rând. Rând pe rând, apropiații primarului se îmbogățesc! Asta, în timp ce pentru oraș nu se întâmplă nimic. Absolut nimic!

 

L.E. : Domnul primar a enumerat o mulțime de performanțe. S-a lăudat, cum s-ar zice, că a făcut o treabă bună ca și primar…

Flavius Luca: Cu ce se poate lăuda sfântul primar că na, cam așa se crede după o veșnicie în Primaria Lugoj. Vă spun eu cu ce:

  • cu o stație de epurare care distruge orașul încetul cu încetul;
  •  cu un ștrand în care firmele de casă au mâncat milioane de euro, asta în situația în care, după ani de când trebuia să fie deschis, s-a deschis doar o parte din el într-o stare foarte execrabilă, cealaltă parte fără nicio șansă de a fi deschisă prea curând;
  •  cu o mizerie cum nu a fost niciodată în Lugoj;
  • cu un spital pe care îl ține într-o mizerie de neimaginat;
  • cu locurile de joacă pentru copii, care, în peste 60% din cazuri, prezintă grave pericole de accidentare pentru copii;
  • cu faptul că a dat sute de mii de lei la școli private – o singură școală privată din Lugoj a primit cam cât toate liceele din oraș la un loc.

Se mai poate lăuda cu multe astfel de contraperformanțe care prejudiciază fiecare lugojean și eu, personal, sunt sătul până peste cap.

 

LE: Am văzut că ați dat în judecată primaria. Care a fost motivul?

Flavius Luca: Da, am dat în judecată primaria deoarece nu este normal să își bată joc de noi, de cetățenii de rând ai acestui oraș. Din cauza incompetenței primăriei o mulțime de oameni au probleme cu infiltrațiile de apă, având igrasie. Nu este normal să își bată joc de noi, motiv pentru care am dat în judecată, iar instanța mi-a dat dreptate. Toată lumea ar trebui să facă la fel, fiindcă nu este normal să aibă de pierdut din cauza primăriei.

 

LE: Din punctul dumneavoastră de vedere, ce considerați că ar trebui să facă primarul?

Flavius Luca: Ar trebui să-și dea demisia! Asta ar trebui să facă! Are o vârstă și degeaba aș spune că ar trebui să fie un lider și nu un  șef, că ar trebui să se pună în locul cetățenilor, că ar trebui să facă o analiză de performanță reală a fiecarui angajat sau să facă un curs de management în care să învețe să cheltuie responsabil banii lugojenilor și multe, multe altele. Domnia sa are peste 70 de ani. Nu este normal ca viitorul unui oraș cu zeci de mii de suflete să mai stea în mâinile unui om care a dovedit, în cele trei mandate, că nu a făcut mai nimic.

 

LE: Care credeți că ar fi soluția pentru Lugoj?

Flavius Luca: Tinerii Lugojului, sportivii orașului, asociațiile și mediul de afaceri să-și dea mâna și să coabiteze pentru reclădirea orașului. Sunt sigur că asta ar fi soluția.

 

LE: Este extraordinar ceea ce spuneți. Ce faceți în această privință?

Flavius Luca: Pe această cale invit pe toata lumea  să facem front comun și să arătăm că împreună suntem puternici și contăm. Invit pe toata lumea la o discuție, să facem ceva în privința asta. Frustrările oamenilor de afaceri sunt întemeiate și totodată susținute de o realitate deloc frumoasă. Sper să vină și soarele peste Lugoj, iar viitorul să fie unul înfloritor. Trebuie să se facă lucruri minunate și pentru Lugoj, la fel ca și pentru alte orașe din țară, deoarece și  noi merităm.

 

(P)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.