Situație de urgență! Cod roșu, pe râul Timiș

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) desfăşoară, în aceste zile, un exerciţiu de simulare, pe flux informaţional, a producerii inundaţiilor în Bazinul hidrografic al râului Timiş, cu afluenţii Armeniș, Râul Rece şi Nădrag.

Întregul scenariu al simulării se desfăşoară în ipoteza unor căderi masive de precipitaţii care duc la depăşirea cotelor de pericol (cod roşu) pe râul Timiş la staţiile hidrometrice: Teregova, Sadova, Caransebeş  şi Lugoj.

Scopul exerciţiului este verificarea modului de funcţionare a fluxului informaţional meteorologic şi hidrologic de avertizare-alarmare a populaţiei,  modul în care aceste avertizări sunt diseminate până la nivelul populaţiei, modul de acţiune a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă la primirea acestor avertizări, modul în care Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă întocmesc şi transmit rapoartele operative de la nivel comunal până la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă  şi Sistemele de Gospodărire a Apei, măsurile ce trebuie întreprinse de fiecare cetăţean pentru salvarea vieţii şi a bunurilor proprii. Se vor verifica și planurile de apărare la nivel local.

“Alături de ABA Banat, în această simulare sunt implicate Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Timiş şi Caraş-Severin, ISU Timiş şi Caraş-Severin şi 8 Comitete Locale pentru Situaţii de Urgenţă din ambele judeţe. Împreună trebuie să urmărim  modul de conlucrare a acestor structuri implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii și modul în care administraţia publică locală cunoaşte procedurile elaborate pentru managementul riscului la inundaţii”, a anunțat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.