Renunță Călin Dobra la mandatul de deputat pentru a candida la președinția Consiliului Județean Timiș?

Postul de președinte al Consiliului Județean Timiș (CJT) devine liber după numirea lui Sorin Grindeanu în funcția de prim-ministru al României.

Deși social-democrații încă nu vorbesc oficial despre succesorul lui Grindeanu, printre numele vehiculate să preia președinția Consiliului Județean Timiș – în situația în care se menține protocolul de colaborare între PSD, PMP și ALDE – este și cel al lugojeanului Călin Dobra, care în perioada 2012-2016 a fost vicepreședinte al CJT. Dobra ar trebui să renunțe însă la mandatul de deputat, câștigat recent.

Până în 4 ianuarie 2017, Călin Dobra mai are timp să se gândească dacă rămâne în Parlament sau se întoarce la Consiliul Județean Timiș, unde însă va trebui să candideze pentru funcția de președinte al instituției.

Deocamdată, în Consiliul Județean Timiș alianța PSD – PMP – ALDE deține majoritatea (20 din cei 37 de consilieri), dar situația s-ar putea schimba dacă PMP (doi consilieri) ar decide să formeze o altă majoritate, împreună cu PNL (14 consilieri) și UNPR (3 consilieri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.