Primarul Lugojului, apel către lugojeni: „Vă îndemn să dăm curs celor mai nobile sentimente de solidaritate umană din noi”

Primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, a transmis, printr-un comunicat, un apel către lugojeni, în care îndeamnă la respectarea măsurilor de prevenție în această perioadă marcată de situația epidemiologică legată de apariția noului coronavirus. Totodată, a făcut apel și la formațiunile politice din Lugoj să renunțe la „disputele politice” și „acuzele nefondate”.

„Dragi lugojeni,

Doresc pe această cale să mă adresez dumneavoastră ca Primar al Municipiului Lugoj în condițiile în care traversăm o perioadă marcată de situația epidemiologică legată de apariția noului coronavirus în Europa și în țara noastră.

         În primul rând doresc să vă îndemn să respectăm fiecare cu seriozitate și responsabilitate măsurile de distanțare socială pe care le recomandă  specialiștii precum și toate celelalte măsuri de prevenție venite din partea organismelor abilitate, respectiv Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență și a structurilor de la nivel județean.

         În condițiile instituirii prin decret prezidențial a stării de urgență pe teritoriul României, din data de 17 martie Poliția Locală Lugoj s-a subordonat operațional Ministerului Afacerilor Interne iar Serviciul public comunitar de evidență a persoanelor Lugoj (S.P.C.L.E.P) s-a subordonat operațional unităților teritoriale de poliție care stabilesc activitățile de sprijin pe care acestea le execută pe o durată de 30 de zile.

          Prioritatea numărul unu a acestei perioade o reprezintă pentru noi punerea în practică a unor măsuri la nivelul municipiului Lugoj pentru a contribui la reducerea riscurilor de infectare la care sunt expuși cetățenii și pentru a fi pregătiți în cazul în care epidemia va avansa. 

         În acest sens am stabilit cu conducerea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” prin d-na director economic, modalitatea de utilizare a sumelor pentru aparatură necesară în situații de urgență.

         Încă de săptămâna trecută am demarat activități de dezinfecție, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj apoi la începutul acestei săptămâni am trecut la dezinfectarea străzilor din municipiu, am început cu străzile din zona centrală a orașului și vom continua sistematic de două ori pe săptămână pentru a dezinfecta și străzile din cartiere.

         De asemenea am desfășurat activități de dezinfecție în parcuri și apoi am trecut la dezinfectarea ansamblurilor de locuri de joacă pentru copii din municipiul nostru.

         Prin Direcția de Asistență Socială Comunitară am luat de asemenea măsuri pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice de pe raza Lugojului pentru aprovizionare cu alimente și mijloace de igienă personală.

         Fac un apel la filialele lugojene ale diverselor partide politice. Nu este acum momentul disputelor politice sau de orice altă natură, a gâlcevei și acuzelor nefondate, a setei de acumulare de capital politic. Este vremea conjugării eforturilor și a abordării cu toată energia a acestei probleme.

         Vă îndemn să dăm curs celor mai nobile sentimente de solidaritate umană din noi pentru a nu ajunge în situații dramatice așa cum au devenit în ultimul timp cele din Italia si din alte state europene. În ceea ce mă privește rămân deschis dialogului constructiv și ma voi concentra strict și exclusiv pe probleme de administrație a orașului.

         Să întâmpinăm cu responsabilitate, seriozitate și optimism moderat provocările și am convingerea că împreună vom reuși să depășim cu bine această perioadă dificilă.

         Așa să ne ajute Dumnezeu!”, se menționează în comunicatul transmis de primarul Francisc Boldea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.