Primarul Francisc Boldea: „Construcția unui aeroport utilitar la Lugoj este obligatorie”

„Din rațiuni legate de utilitatea sa pentru comunitatea lugojeană, construcția unui aeroport utilitar la Lugoj este obligatorie”, a anunțat, astăzi, printr-un comunicat, primarul Francisc Boldea, în care a făcut câteva precizări legate de această investiție pe care intenționează să o demareze în acest an.

„În urma prezentării către mass media a intenției noastre de a construi un aeroport utilitar la Lugoj au apărut în mediul online câteva reacții care mă obligă să vin cu unele precizări necesare.

Celor ce nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă, precizez din nou că  aeroportul ce se va construi pe Câmpia Libertății din Lugoj nu va fi destinat transportului de persoane în sistem intern sau internațional, ci doar folosirii de către avioanele utilitare de mici dimensiuni. Din rațiuni legate de utilitatea sa pentru comunitatea lugojeană, construcția unui aeroport utilitar la Lugoj este obligatorie.

          Referitor la aeroportul utilitar:

  • Va cuprinde o pistă cu lungimea de 500 de metri și lățimea de 25 metri, numai pentru activități de zbor;
  • Va cuprinde construcții destinate activităților sportive și utilitare, inclusiv magazii pentru insecticide și ierbicide;
  • Va avea asigurată alimentarea cu apă în vederea preparării soluțiilor de dezinsecție și deratizare aeriană;
  • Pista va fi situată lângă Monumentul Aviației de pe Câmpia Libertății;
  • Parcarea avioanelor utilitare se va face în hangarul vechi cu o suprafață de 1800 m2 ce va fi reabilitat;
  • Operarea se va face numai pe timp de zi.

Aș dori să mai precizez și următoarele aspecte:

  1. În această toamnă a fost terminată stația antigrindină de la Lugoj, pentru protejarea culturilor împotriva grindinei. Au fost instalate 2 baterii de rachete antigrindină cu 32 de rachete lansate de pe cele 2 baterii. A fost finalizată amenajarea celor 2 hale în care se păstrează rachetele. Suprafața de teren necesară (2565 m2), a fost pusă la dipoziție de Primăria Municipiului Lugoj, protecția culturilor este de 80-90%, pe un areal de 15-20 km2.
  2. Centrul de măsurare a calității aerului Lugoj, instalat în zona Cotu Mic reprezintă o stație de monitorizare a aerului denumită TM-7 Lugoj. Calitatea aerului se referă la cât de poluat este sau nu aerul înconjurător. Poluarea aerului are multe efecte dăunătoare asupra sănătății populației Lugojului dar și asupra florei și faunei. Ea este influențată în principal de emisiile nocive ale unor utilaje sau instalații industriale, emisiile generate de traficul rutier precum și din alte surse de poluare. Stația de monitorizare este deosebit de importantă pentru sănătatea populației.

În concluzie, calitatea aerului, dezinsecția (la sol și în aer), deratizarea și dispersarea norilor contra grindinei reprezintă o preocupare majoră a Primăriei Municipiului Lugoj pentru sănătatea populației și protejarea culturilor.

Celor care nu pot să înțeleagă le răspund că și construcția acestui aeroport care este unul utilitar, este în directă legătură cu creșterea calității vieții populatiei de pe raza orașului nostru. Nu este nicidecum vorba de cheltuieli inutile și extravagante ci de construcția unui obiectiv de mare utilitate pentru comunitate”, se menționează în comunicatul semnat de primarul municipiului Lugoj.

Un comentariu la „Primarul Francisc Boldea: „Construcția unui aeroport utilitar la Lugoj este obligatorie”

  • 8 ianuarie 2020 la 18:22
    Permalink

    Domnu Boldea,este cea mai tâmpită și devastatoare hotărâre pentru Lugoj.Ati eradicat sărăcia?Ați dat locuințe fără șpagă celor săraci? In ce lume trăiți dom primar?Cum ar fi spus Moromete dacă v ar.fi cunoscut?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.