Primăria Lugoj confirmă: Vechea Cazarmă de Cavalerie e pe cale să fie demolată pentru a face loc… unui supermarket

O clădire de patrimoniu din Lugoj – vechea Cazarmă de Cavalerie, edificată în anul 1742, este pe cale să fie făcută una cu pământul pentru a face loc… unui supermarket.

Cum vechea cazarmă nu apare în lista monumentelor protejate, decizia privind soarta acestei clădiri istorice, care ar putea fi un important obiectiv turistic al Lugojului, aparține autorităților locale.

Deocamdată, Primăria Lugoj a anunțat că fosta cazarmă nu aparține domeniului public sau privat al municipiului Lugoj și că, pentru acea locație, există o solicitare pentru eliberarea unui certificat de urbanism în vederea realizării unui supermarket.

„Cazarma este proprietate privată și nu aparține domeniului public sau privat al municipiului Lugoj. Există o solicitare pentru eliberarea unui Certificart de urbanism, pentru realizarea unui supermarket pe acea locație. Acest certificat se va elibera în conformitate cu prevederile legale și cu solicitarea tuturor avizelor necesare, conform legii. În acest moment nu există o autorizație de desființare a construcțiilor vechii cazărmi. O astfel de autorizație va putea fi eliberată doar după întocmirea unui PUZ, care să conțină această prevedere și care va fi supus dezbaterii publice și aprobării Consiliului Local Municipal Lugoj”, au transmis reprezentanții Primăriei Lugoj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.