Prima ediție a concursului de mountain-bike „Gugulan MTB Race”

Peste 130 de concurenți și-au anunțat participarea la prima ediție a concursului de mountain-bike „Gugulan MTB Race”, organizat de Asociația „Muntele Mic Extrem” împreună cu Asociația „Gugulanii Sportivi” și în parteneriat cu Primaria Municipiului Caransebeș, în cadrul proiectului “Alte sporturi pentru Caransebeș”.

Competiția, de tipul mountain-bike cross-country (XC), va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, fiind destinată în principal sportivilor amatori, începători sau avansați, dar și sportivilor legitimați.

Această primă ediție va avea două trasee de concurs pentru adulți și mai multe pentru copii, fiecare dintre participanți putând alege traseul care i se potrivește, în funcție de condiția fizică și nivelul propriu de pregătire, astfel:

  • traseu KIDS, cu o lungime între 1 și 5 km, în funcție de categoria de vârstă;
  • traseu SCURT, cu o lungime de 31 km (diferență de nivel +1000 m);
  • traseu LUNG, cu o lungime de aproximativ 62 km (diferență de nivel +2000m), pentru cei mai ambițioși concurenți.

Traseele includ zone de asfalt, pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). Startul se va da în zona cea mai verde a orașului Caransebeș – Parcul Teiuș.

Participarea este gratuită pentru copiii sub 14 ani. Primii 100 de concurenți vor primi un kit al concursului cu premii. Concurenții peste 14 ani vor trebui să achite o contribuție de participare de 50 de lei. Banii vor fi folosiți pentru demararea următorului proiect – amenajarea unui Mini Skatepark.

Înscrierile se vor realiza în intervalul 8.30-10.30, concursul pentru adulți va începe la ora 11.00, iar cel pentru copii la ora 11.15. Premierea copiilor va fi la ora 13.30 și a adulților în jurul orei 16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.