Premiul “Silvius – Bata Miclea”, pentru jurnalistul lugojean Mircea Anghel

În organizarea Societății Literar-Artistice “Tibiscus”, din Uzdin, la începutul lunii decembrie va avea loc, la Biserica Ortodoxă Română din Seleuș (comuna Alibunar, Republica Serbia), cea de-a XXI-a ediție a Zilelor Presei Bănățene.

În cadrul manifestării, vor fi conferite premii pentru contribuții majore în publicistica românească din spațiul Banatului istoric.

Printre laureații ediției din acest an se va afla și un jurnalist din Lugoj: Mircea Anghel, redactorul şef-adjunct al săptămânalului „Actualitatea”, care va fi recompensat cu Premiul “Silvius – Bata Miclea”, pentru contribuții deosebite în publicistică.

„Cred că acest premiu se datorează aprecierii că am oglindit, în ziarul Actualitatea și în revista Actualitatea literară, evenimentele desfășurate la Uzdin și în țara noastră, fiind invitat de poetul, prozatorul, publicistul și editorul Vasile Barbu, președintele Societății Literar-Artistice „Tibiscus” din Uzdin, adevărat „Patriarh al limbii române”, care este un român adevărat, un iubitor al limbii române, un militant neobosit pentru această cauză. El trăiește numai în românește, gândește numai în românește, scrie numai în românește, respiră numai în românește și va muri tot… român, deși este trăitor în Banatul sârbesc”, ne-a declarat Mircea Anghel.

Anul acesta, Premiul de Excelență al Jurnalismului Românesc din Banat “Aurel Turcuș” va fi conferit Laurei Sgaverdea (director general Radio Reșița) și Anicicăi Barbu (redactor RTV Covăcița), iar Premiul “Silvius – Bata Miclea”,  îl vor mai primi:  Gabriela Șerban (Bocșa), Erwin Iozef Ţigla (Reșița), Mirela Ioana Dorcescu (Timișoara), Mircea Boran (Arad), Nicolae Danciu Petniceanu (Mehadia), Radio Reșița, Gheorghe Rancu (Șopotul Vechi), Marina Ancăițan (Libertatea – Panciova), Elena Maria Murgu (Timișoara), Ovidiu Lupşor (TV Voivodinei – Novi Sad) și Radio Novi Sad, secția română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.