Posibilele acte de violență de la Centrul de Plasament Lugoj, în atenția Avocatului Poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la posibilele acte de violență exercitate asupra copiilor din Centrul de Plasament Lugoj, instituție condusă de către Oana Tyukodi, consilier local PSD.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a efectuat, prin Departamentul pentru Prevenirea Torturii, o vizită inopinată la Centrul de Plasament Lugoj. Rezultatele vizitei vor fi făcute publice după finalizarea investigațiilor.

Sesizarea din oficiu este urmarea apariției, în presă, a unor informații conform cărora la Centrul de Plasament de pe strada Bocșei din Lugoj, mai mulți minori instituționalizați susțin că sunt agresați fizic de unii educatori.

Conform relatărilor mass-media, copiii o acuză și pe directoarea instituției. Ei spun că au fost situații în care educatorii asistau indiferenți la bătăile și scandalurile iscate între colegi, fără să intervină. Alții s-au plâns de faptul că personalul fură din centru, iar la masă angajații se servesc primii, iar apoi le dau și lor mâncare, în timp ce unora dintre ei angajații de la birouri le rețin de luni de zile alocațiile, pentru a avea bani să repare ce au stricat copiii”, se arată în comunicatul semnat de Matei Vîrtosu, purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.