Polițiștii lugojeni au dat zeci de amenzi, de Ziua Îndrăgostiților

Poliţiştii din Lugoj au acţionat, de Ziua Îndrăgostiților, pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică, prevenirea activităţilor infracţionale, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier.

Astfel, pe raza municipiului a fost organizată o acţiune cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale și investigarea fraudelor.

Oamenii legii au acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor comerciale, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu încălcarea legislaţiei privitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, precum şi pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă.

În cadrul acțiunii au fost controlate 16 unităţi comerciale, au fost verificate peste 100 de autovehicule şi au fost legitimate aproape 250 de persoane.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au constatat o infracțiune şi au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 26.000 de lei.

Majoritatea sancțiunilor au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi pentru nerespectarea normelor rutiere.

Totodată, poliţiştii rutieri au retras trei certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.