Personalități universitare din Timișoara, în vizită la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”

Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj a fost vizitat, vineri, 19 aprilie, de o echipă prestigioasă de reprezentanți ai vieții universitare din Timișoara.

Evenimentul a fost o reeditare a vizitei de anul trecut, în care prof. univ. dr. ing. Ion Boldea – membru al Academiei Române, a venit însoțit de doi colegi din mediul universitar timișorean pentru a se întâlni cu elevii de la „Brediceanu”.

Grupul de participanți din acest an a fost mai numeros. Au fost prezenți:

  • Prof. univ. Dr. ing. Ion Boldea – membru al Academiei Române, cadru didactic la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică din cadrul Universității Politehnica din Timișoara
  • Dr. Crişu Dascălu – membru al Institutului de Studii Banatice ”Titu Maiorescu” al Academiei Române, filiala Timișoara
  • Prof. univ. Dr. Iosif Ștefan Drăgulescu – membru corespondent al Academiei Române, fost ministru al Sănătății în perioada 1996-1997
  • Conf. univ. Dr. mat. Liviu Cădariu-Brăiloiu – Prorectorul Universității Politehnica din Timișoara
  • Prof. univ. Dr. ing. Radu-Emil Precup – membru corespondent al Academiei Române, Decanul Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din Timișoara
  • Prof. univ. Dr. ing. Daniel Dejica-Carțiș – Decanul Facultății de Comunicare și Limbi Străine din cadrul Universității Politehnica din Timișoara
  • Prof. univ. Dr. ing. Liviu Mărșăvină – membru corespondent al Academiei Române, directorul Departamentului de Mecanică și Rezistența Materialelor de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Politehnica din Timișoara.

Şase din cei şapte membri ai delegației au legături personale cu Lugojul, primii patru fiind foști absolvenți ai liceului „Coriolan Brediceanu”, iar alți doi dintre ei sunt foști absolvenți ai Liceului „Iulia Hasdeu”.

Scopul declarat al acestor întâlniri anuale este păstrarea legăturilor personale cu elevii şi profesorii actuali ai celor două licee teoretice lugojene, promovarea valorilor academice şi a ofertelor unităţilor de învăţământ superior unde domnii profesori activează, sau au profesat înainte de pensionare, şi, în general, popularizarea ideii de creştere a performanţei academice în cadrul facultăţilor din ţară prin atragerea de studenţi valoroşi şi motivaţi, şi, poate, viitori purtători de ştafetă pentru personalităţile actuale ale mediului universitar.

Întâlnirea s-a desfăşurat în două etape: mai întâi, de la ora 11, a avut loc o întrevedere cu elevii, pe două secţiuni (o parte din domnii profesori au conversat cu elevii din ciclul superior de la secţia reală, ceilalţi cu elevii de la secţia umană), apoi, de la ora 12, cei şapte vizitatori au participat la un moment protocolar, în cancelarie, găzduit de prof. dr. Aurelian Sima, directorul liceului „Brediceanu”, în prezenţa unei părţi din corpul didactic actual al liceului. În cadrul acestuia, fiecare vizitator şi-a prezentat pe scurt activitatea profesională, ideea subliniată de toţi fiind aceeaşi, de reţinut şi aplicat: necesitatea motivării şi mobilizării elevilor actuali pentru obţinerea unor performanţe şcolare cât mai bune, în vederea pregătirii ca oameni de succes în mediul academic şi profesional viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.