Percheziții în Lugoj, Timișoara și Arad. Polițiștii au reținut patru tineri bănuiți de efectuarea unor operațiuni financiare online, în mod fraudulos

Polițiștii specializați în combaterea criminalității informatice din Timiș, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au reținut patru bărbați, cu vârste între 21 și 23 de ani, care ar fi efectuat tranzacții frauduloase online, folosind date ale unor carduri ce aparțin unor persoane din străinătate.

La data de 6 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 10 percheziții domiciliare, la Lugoj (șapte), Lugojel (una), Timișoara (una) și Arad (una), la persoane bănuite că au efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de șase tineri, cu vârste între 21 și 23 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos prin utilizarea neautorizată de date de identificare ale unor instrumente de plată electronică, fără consimțământul titularului.

În fapt, în perioada 2010 – 2016, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacții frauduloase, online, către diferiți comercianți, utilizând datele unor carduri valide ce aparțineau unor utilizatori legitimi din Statele Unite ale Americii, Thailanda, Mexic, Australia, Anglia, Spania, etc.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 15 dispozitive optice de stocare a datelor, 5 laptopuri și mai multe înscrisuri.

Cei în cauză au fost conduși la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, pentru audieri, patru dintre aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Generale de Protecție Internă.

La percheziții au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Glad Voievod” Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.