Patru decenii de tradiție, la Jupânești – „Vatra de olari”

Localitatea Jupânești, situată la 13 kilometri de Făget, va găzdui duminică, 25 august, cea de-a 40-a ediție a tradiționalului eveniment „Vatra de olari”.

Manifestarea organizată de Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură din Făget este unică în Banat și va debuta la ora 11, în Poiana Olarilor, unde va fi deschisă o expoziție cu vânzare de ceramică utilitară, de unde doritorii pot cumpăra tot felul de oale și vase din lut, realizate prin metode tradiționale.

Totodată, va avea loc și un spectacol folcloric, susținut de soliștii de muzică populară Nicoleta Voica, Otilia Radu, Theea Ploscaru, Denisa și Dorinel Gavriluț Pârvoni, Alexandra Tofalvi, Alessandra Lazăr, Ion Beschiu, Adela Jurchescu și Cornel Bulzan, împreună cu ansamblurile folclorice „Junii Gugulani” – Caransebeș și „Făgețeana” – Făget.

Evenimentul de la Jupâneşti se organizează de patru decenii, localitatea fiind recunoscută în trecut ca principală vatră a olarilor bănăţeni, aproape fiecare gospodărie având un cuptor şi o roată de olărit.

Lugoj Expres Patru decenii de tradiție, la Jupânești - „Vatra de olari” vatra de olari unic în Banat tradiție târgul olarilor spectacol folcloric Poiana Olarilor olari meșteșug Jupânești Făget expoziție eveniment ceramică utilitară

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.