Moaștele Apostolului Milostivirii, expuse în Catedrala Greco-Catolică din Lugoj

Duminică, 28 august, în Anul Jubiliar al Milostivirii Divine, în Catedrala Greco-Catolică „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj vor fi expuse moaștele Sfintei Faustina Kowalska (1905-1938), numită și „Apostol al Milostivirii”, care se numără printre cei mai cunoscuți sfinți ai Bisericii Catolice.

Cu acest prilej, prin grija pr. prot. on. Ioan Pop, parohul catedralei, se va desfășura un program special de rugăciune, care va debuta la ora 8, cu Utrenia, și va continua cu Sfânta Liturghie (ora 9) și Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de PS Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj (ora 10,30). Expunerea Sfântului Sacrament va avea loc între orele 12 și 16.

Sora Faustina Kowalska a murit la Cracovia, la 5 octombrie 1938, la vârsta de numai 33 de ani. La 18 aprilie 1993, în Piața Sfântul Petru din Roma, Sfântul Părinte Ioan Paul II a procedat la beatificarea Sorei Faustina, iar la 30 aprilie 2000, la canonizarea sa.

Moaștele Sfintei Faustina Kowalska se odihnesc în capela mănăstirii sub celebra icoană dătătoare de haruri a lui Isus Milostiv de la Sanctuarul Milostivirii Divine din Cracovia, dar și în alte așezăminte din lume, printre care: Catedrala „Sf. Iosif” și Biserica Popa Chițu din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.