Mitropolitul Banatului nu a mai ajuns la Troița „Izvorul Tămăduirii”, de la Lugoj

Mai puțini lugojeni decât în alți ani au participat la ceremonia de sfințire a apei – Agheasma Mică, care a avut loc la Troița „Izvorul Tămăduirii”, din Lugoj.

La evenimentul religios nu a mai ajuns, „din binecuvântate pricini”, nici Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului. Astfel, ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți, avându-l în frunte pe P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului.

Nu au lipsit de la eveniment oficialitățile: primarul Francisc Boldea, viceprimarul Cristian Galescu, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin, consilieri locali ai PSD, șefi de instituții lugojene.

După oficierea serviciului religios, a avut loc un scurt program artistic susţinut de copiii Ansamblului folcloric „Lugojana”,  iar la final, consilierii și fruntașii PSD au împărțit pachete cu dulciuri participanților.

Troiţa „Izvorul Tămăduirii” a fost ridicată, în octombrie 2008, cu sprijinul Consiliului Local Lugoj. De atunci, manifestarea a fost organizată, în fiecare an, de Primăria şi Consiliul Local Lugoj, împreună cu Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” şi Protopopiatul Ortodox Român, fiind iniţiată şi coordonată de consilierul județean Nicu Bădina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.