Lugojeanca Hertha Anițaș, dublă medaliată olimpică la canotaj, propusă „Cetățean de Onoare”

Lugojul va mai avea un Cetățean de Onoare! Reprezentanții Primăriei Lugoj au anunțat că primarul Francisc Boldea intenționează să promoveze un proiect de hotărâre privind conferirea titlului de “Cetăţean de Onoare al municipiului Lugoj” fostei canotoare Herta Aniţaş, dublă medaliată la Jocurile Olimpice de la Seul.

„Primarul Municipiului Lugoj, ing. Francisc Boldea intenţionează să promoveze Proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de „Cetățean  de Onoare” al municipiului Lugoj doamnei Hertha Anițaș. Proiectul de hotărâre împreună cu referatul compartimentului de specialitate se afişează la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, se publică pe site-ul instituţiei și se transmite mass – mediei locale, conform procesului – verbal  nr. 4.781 din  21.01.2019. Persoanele interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau reclamaţii cu privire la proiectul de hotărâre mai sus menţionat până la data de 01.02.2019, orele 1200, la Biroul relaţii cu publicul, parter camera 7„, au transmit reprezentanții Primăriei Lugoj.

Născută în 1967 la Lugoj, Hertha Anițaș a început să practice canotajul la Clubul Voința Timișoara. Are în palmares 43 de medalii naționale și internaționale, iar cea mai mare performanță a realizat-o în anul 1988, când a obținut două titluri naționale și a făcut parte din echipajul României de 4+1 şi 8+1 rame care a cucerit două medalii la Jocurile Olimpice de la Seul. În competiția olimpică, echipajul României de 8+1 rame, format din Doina Bălan, Marioara Traşcă, Veronica Necula, Hertha Aniţaş, Adriana Bazon, Mihaela Armăşescu, Rodica Arba, Olga Homeghi şi Ecaterina Oancia, a cucerit medalia de argint, iar cel de 4+1 rame, alcătuit din Marioara Traşcă, Veronica Necula, Hertha Anițaș, Doina Bălan şi Ecaterina Oancia, a obţinut medalia de bronz. În palmareul său se mai află și două medalii cucerite la Campionatele Mondiale de canotaj: aur (în 1985, RDG) și bronz (în 1986, Anglia).

Hertha Anițaș va fi cel de-al cincilea sportiv care primește titlul de “Cetăţean de Onoare al municipiului Lugoj”, după gimnastele Lavinia Miloșovici și Alina Goreac, luptătorul Simion Popescu și judoka Corina Căprioriu.

Până în prezent, municipiul Lugoj are 39 de Cetățeni de Onoare.

Lugoj Expres Lugojeanca Hertha Anițaș, dublă medaliată olimpică la canotaj, propusă "Cetățean de Onoare" sportiv palmares medaliată Lugoj Jocurile olimpice Hertha Anițaș cetățean de onoare canodaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.