ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, prezent în mijlocul lugojenilor la aniversarea a 250 de ani de la construcția și sfințirea bisericii – monument istoric „Adormirea Maicii Domnului”

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj a îmbrăcat straie de sărbătoare în cea de-a doua zi de Crăciun, când a marcat împlinirea a 250 de ani de la construcția și sfințirea bisericii – monument istoric cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Cu acest prilej, în mijlocul credicioșilor din Lugoj s-a aflat și ÎPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, care a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte vicarul eparhial Ionel Popescu, protopopul Lugojului, Ioan Cerbu, protopopi din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei și preoții slujitori ai parohiei. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohial „Ion Vidu”, condus de prof. Alina Bogoevici.

La eveniment au participat numeroși credincioși, dar și reprezentanți ai celorlalte culte din Lugoj și oficialitățile locale, în frunte cu primarul Francisc Boldea și deputatul Călin Dobra.

În finalul ceremoniei a fost lansată monografia „Biserica – monument istoric <Adormirea Maicii Domnului> din Lugoj. 250 de ani de la sfințire”, apărută, la Editura Partoș a Arhiepiscopiei Timișoarei, sub semnătura pr. prof. dr. Vasile Muntean, iar preotul paroh Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, a acordat, în semn de recunoștință, membrilor Consiliului parohial și tuturor binefăcătorilor, plachete aniversare și diplome de apreciere.

(Foto: mitropolia-banatului.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.