Începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2017

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2017 începe luni, 21 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

La centrul de examen de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” din Lugoj vor susține probele peste 200 de candidați, care provin de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” (25 de candidați), Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” (60 de candidați), Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” (44 de candidați), Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” (33 de candidați), Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu” Nădrag (7 candidați) și Liceul Teoretic „Traian Vuia” Făget (51 de candidați).

Absolvenții de liceu care au mai dat examenul de Bacalaureat și nu au reușit să îl promoveze nu trebuie să dea din nou toate probele scrise. Ei vor intra în examen doar la disciplinele la care nu au reușit să ia notă de trecere.

Marți, 22 august, va avea loc proba scrisă la limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, miercuri, 23 august, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar joi, 24 august, candidații vor susține proba la alegere a profilului și specializării.

Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) începe vineri, 25 august, și continuă luni, 28 august, când este programată și proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Evaluarea competențelor digitale (proba D) se va derula în zilele de 29 și 30 august, urmând ca evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) să se desfășoare în zilele de 30 și 31 august.

Afișarea rezultatelor are loc în data de 1 septembrie (până la ora 16:00), iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi (orele 16:00 — 20:00).

Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 6 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.