HasEduCația te face MARE! Proiectul elevilor de la Hasdeu, câștigător la Concursul național „Euroscola”

Elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj se afl[ printre câștigătorii ediției 2019-2020 a Concursului național „Euroscola – #EuroscolaRO2019”, organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România (BLPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN).

Ediția 2019-2020 a concursului „Euroscola” s-a desfășurat sub titlul generic „Educația schimbă vieți”. În cadrul acestui concurs, elevii de la Hasdeu au implementat un proiect de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la rolul educației pe care l-au numit „HasEduCația te face MARE”. 

În urma anuțării rezultatelor, echipa Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-a regăsit printre câștigătorii concursului și va participa,  în 26 martie 2020, la Ziua Euroscola organizată la sediul Parlamentului European de la Strasbourg. Proiectul elevilor de la Hasdeu a obținut 17.85 puncte și s-a clasat pe locul cinci în ierarhia națională a Concursului Euroscola, după proiectele elevilor de la LIceul Teoretic Vasile Alecsandri Iași (19.20 puncte), Liceul Teoretic Alexandru Gica Alexandria (18.55 puncte), Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa (18.10 puncte) și Colegiul Național Mihai Viteazul Sfântu Gheorghe (18.05 puncte).

Evenimentul Ziua Euroscola este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an. Fiecare eveniment reunește peste 500 de elevi din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările. Elevii participanții la Ziua Euroscola sunt împărțiți în grupuri multilingve. Pentru o zi, ei devin membri ai Parlamentului European. În această calitate ei discută în comisii, formulează propuneri legislative, dezbat propunerile în plen, adresează întrebări, fac comentarii și adoptă sau resping propunerile legislative, însă într-o altă limbă decât limba maternă. La sfârșitul zilei, fiecare participant va primi un certificat de participare semnat de Președintele Parlamentului European.

Parlamentul European pune la dispoziție o subvenție pentru acoperirea costurilor călătoriei la Strasbourg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.