Go Invictus! Ștafeta Veteranilor trece (și) prin Lugoj

Asociația de voluntari „Invictus România”, susținută de Ministerul Apărării Naționale, va organiza, în contextul sărbătoririi „Zilei Armatei României”, cea de-a IV-a ediție a „Ștafetei Veteranilor”.

Cele trei trasee din acest an includ peste 30 de localităţi importante şi măsoară peste 2000 de kilometri, care vor fi parcurși de un alergător însoţit de un biciclist, purtând amândoi tricoul Invictus.

Se va alerga pe trei direcţii diferite, care acoperă 75% din teritoriu: Iaşi – Carei (traseul roșu), Bucureşti – Carei (traseul galben) şi Craiova – Carei (traseul albastru). Alergătorii vor parcurge, în etape zilnice, în medie câte 100 km și se vor întâlni la Carei pe data de 25 octombrie 2017,  de Ziua Armatei Române, ziua în care a fost eliberată ultima localitate din teritoriul actual al României.

La ediția din acest an va participa și o echipă de voluntari militari şi civili din Lugoj, formată din Florentin  Drăghin şi Dorin Hanzelik, care va prelua ștafeta în data de 20 octombrie, seara, din Deva. Aceştia vor începe alergarea în data de 21 octombrie, la ora 06.00, fiind aşteptaţi să ajungă în municipiul Lugoj în jurul orei 18.00, ocazie cu care se vor desfăşura ceremonii de către autorităţile locale, în faţa monumentului „Unirii”.

A doua zi ştafeta va fi preluată de către un alt grup de voluntari, care o va purta spre Timişoara.

Sute de oameni au alergat până acum în această ştafetă, care îmbină istoria cu voluntariatul şi educaţia, cu scopul de a promova valorile naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii de atunci dar şi de acum ai României.

Şi pentru că Invictus înseamnă o luptă împotriva ignoranţei, o punte între militari şi civili ca oameni, Statul Major General şi Casa Regală a României lansează tuturor românilor invitația de a alerga în această ștafetă. Go Invictus!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.