Fonduri europene pentru o nouă sală de sport la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”. Proiectul se află în evaluare

În cursul lunii iulie a anului 2018, Primăria Municipiului Lugoj a depus un proiect de  finanțare  pe fonduri europene pentru construcția și dotarea unei săli de sport școlare la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj.

Proiectul, materializa astfel buna colaborare între municipalitate și conducerea Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște” reușindu-se realizarea documentației la timp pentru încadrarea în termenul de depunere.

Reprezentanții Primăriei Lugoj au anunțat că municipalitatea a fost notificată la începutul lunii februarie a acestui an că proiectul a intrat în faza de evaluare, datorită suplimentării alocării  financiare pe axa prioritară.

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional (POR), Componenta 1 POR/2017/10/10.2/7 regiuni, Axa Prioritară: Îmbunătățirea infrastructurii educaționale Operațiunea: Creșterea gradului de participare la învațamântul profesional si tehnic și învățare pe tot parcursul vieții.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă construcția și echiparea Colegiului Tehnic Valeriu Braniste din municipiul Lugoj cu o sală de sport școlară modernă. Proiectul va contribui la creșterea atractivității Colegiului și implicit a ratei de participare la învațamântul profesional si tehnic, la dezvoltarea în perspectivă a sportului, la o rată mai mare de absolvire și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație. Durata proiectului este de 18 luni, din care 12 luni sunt alocate construcției efective a salii de sport.

Prin intermediul acestui proiect se propune construirea pe un teren din curtea Colegiului, a unei săli de sport, la cele mai înalte standarde europene formată din două corpuri independente structural (corp A și corp B), dar interconectate funcțional. Corpul A va avea o suprafață construită de 328 mp  și va avea destinația de vestiare, grupuri sanitare, dușuri și spații anexe (spațiul tehnic și depozit). Depozitul propus, are acces si de pe holul Corpului A si din corpul B, fiind folosit pentru depozitarea echipamentelor necesare bunei funcționări a orelor de sport. Corpul B, va avea destinația de sală de sport propriu-zisă având o suprafață construită de 560.00 mp. Sala de sport va fi dotată cu spaliere, stâlpi și fileu pentru volei, porți de handbal și panouri pentru basket.

Bugetul proiectului este de 6.550.997 lei, din care, cheltuielile eligibile totale sunt de 6.487.981, iar suma de 129.759 lei reprezintă contribuția proprie a Municipiului Lugoj la proiect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.