Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș, la ediția a X-a

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Papricașului și Vinului va avea loc sâmbătă și duminică, 13 -14 octombrie, în Parcul Central din Buziaș.

Organizatorii îi aşteaptă pe vizitatori şi cu o surpriză: Sebastian Paul, împreună cu Uica Mihai şi încă cinci bucătari vor găti o găigană uriaşă din 1001 de ouă, care va fi împărţită gratuit participanţilor.

Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 16, pe scena din Parcul Central vor concerta Vest Phoenix Cover, Phaser, Ștefan și Ana Maria Colompar, Aleksandar Aca Ilic și Biljana Jevtic, Marinko Kokvic și orchestra condusă de Misa Mijatovic.

A doua zi va debuta la ora 9, cu prepararea papricașului, iar între orele 14 și 14:30 vor avea loc degusarea, jurizarea și desemnarea câștigătorilor.

Programul artictic va începe duminică la ora 13, când pe scenă vor urca ansablurile folclorice Giroceana, Krepoljin, Junii Gugulani, Bocșana Satu Meu, Boldureanca, Sorocul, Vermeșana, Nițchidorf, precum și 30 de soliști vocali: Petrică Moise, Ana Munteanu, Petrică Miulescu Irimică, Liliana Laichici, Adrian Stanca, Mircea Cârțișorean, Dumitru Teleagă, Cornelia Lupulescu, Ramona Gomboș, Oana Stanca, Raluca Stanca, Daliana Giorgiana Tătar, Roxana Todorescu, Roxana Chiriță, Mădălina Trion, Sebastian Rămneanțu, Thea Patricia Ploscariu, Adela Jurchescu, Dorina Panga, Ioan Truț, Milena Vesici, Florina Ianțopenciuc, Mariana Sav, Vasile Bizău, Eugenia Balog, Constantin Grămescu, Eugenia Curelaru, Dănilă Serafin, Gavrilă Pușcaș, Ștefan Murgu.

De la ora 21 va avea loc și un show de iluzionism cu Lorenzo Cristian.

Manifestarea este organizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş în colaborare cu Primăria oraşului Buziaş şi Consiliul Judeţean Timiş. Programul artistic este alcătuit de Casa de Cultură din Buziaş.

Lugoj Expres Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș, la ediția a X-a stațiune spectacole papricaș găigană uriașă folclor Festivalul papricașului festival degustare Buziaș

Un comentariu la „Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș, la ediția a X-a

  • 15 octombrie 2018 la 11:55
    Permalink

    Bună ziua dragi bănățeni. Am participat duminică 14.10.2018 la festival și am rămas plăcut surprins de modul de organizare și de gustul preparatelor culinare. Nu am mai fost la Buziaș de 35 de ani de când am făcut aici armata și când am dansat la casa armatei împreună cu un coleg Lugojan, pe nume Goloșie Cristian, de care nu mai știu nimic. Cu siguranță că la anul voi reveni cu drag la Buziaș și la bănățenii mei. Sunt mândru că sunt bănățan și așa voi fi în veci.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.