Festivalul Internaţional de Folclor „Ana Lugojana”, ediția a XV-a

În perioada 11-15 august, la Lugoj va avea loc cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor „Ana Lugojana”.

Sărbătoarea cântului, dansului şi portului popular de la Lugoj va reuni ansambluri folclorice din Bulgaria, Georgia, Cipru de Nord, Polonia, Turcia și România.

În cadrul acestui eveniment folcloric va avea loc şi o paradă a portului popular, pe traseul: strada Ion Huniade – Universitatea Europeană Drăgan – Primăria Lugoj – Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Evenimentul va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor şi este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Lugoj și Consiliul Județean Timiș.

Festivitate de încheiere a festivalului şi înmânarea diplomelor şi a trofeelor va avea loc joi, 15 august, în cadrul Rugii lugojene, o altă sărbătoare tradițională a municipiului Lugoj.

Lugoj Expres Festivalul Internaţional de Folclor „Ana Lugojana”, ediția a XV-a sărbătoare port popular Lugoj folclor Festivalul Internațional de Folclor „Ana Lugojana” Festivalul „Ana Lugojana” festival internațional dans popular ana lugojana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.