Eroii neamului, omagiați la Lugoj (FOTO)

Eroii căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă au fost omagiați și la Lugoj, de Ziua Înălțării Domnului.

La Monumentul „Alfa şi Omega”, al eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, situat în centrul municipiului, a avut loc un ceremonial militar-religios și au fost depuse coroane de flori din partea primăriei, Garnizoanei Lugoj, Jandarmeriei, Poliției Naționale și Locale, veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă și în retragere, Asociației Cultul Eroilorși formațiunilor politice (PSD, PNL, Pro România).

Jertfa eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului a fost evocată de generalul de brigadă în retragere Mircea Mândru, iar în încheiere a avut loc defilarea militarilor Batalionului 183 Artilerie Mixtă „Gen. Ion Dragalina”.

O manifestare similară a avut loc  și la Monumentul Eroilor din Cimitirul Ortodox, de pe strada Făgetului.

Manifestările au fost organizate de Primăria Lugoj şi Batalionul 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”, în colaborare cu filiala locală a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.