Elevii lugojeni – 32 de premii și mențiuni la Concursul Interjudețean de chimie ”Memorial Octavian Larionescu”

Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de-a XI-a ediție a Concursului Interjudețean de chimie ”Memorial Octavian Larionescu”.

La concurs s-au înscris peste 401 de elevi din clasele VII-XII, provenind de la 38 de școli din județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, dar prezenți au fost doar 361 de elevi.

Subiectele, constituite din probleme variate ca tematică și grad de dificultate, au fost elaborate de profesori diferiți, din Lugoj și zonă, respectiv din Timișoara și Cluj. Pe durata desfășurării  concursului, participanții au fost supravegheați de profesori de la Liceul Teoretic ”C. Brediceanu”, de la Școala Gimnazială ”A. Odeanu”, de profesorii de chimie din Lugoj și zonă, precum și de 25 de voluntari: studenți, masteranzi și doctoranzi, majoritatea foști elevi ai liceelor ”C. Brediceanu” și ”I. Hasdeu” din Lugoj, care actualmente studiază la UVT, UPT sau UMF Timișoara, Facultățile de Chimie, Farmacie, Medicină și Stomatologie, dar și altele. Corectarea s-a făcut pe loc, după expirarea timpului de lucru, în prezența patricipanților. În urma aflării punctajelor, profesorii s-au retras pentru centralizarea  rezultatelor și stabilirea premiilor și a mențiunilor.

”Coordonatorii proiectului doresc să mulțumească tuturor celor implicați (conducerii școlii, colegilor, foștilor absolvenți și actualilor elevi, personalului din școală) pentru sprijinul acordat și promtitudinea cu care au răspuns solicitărilor. A fost prezentă la concurs, ca și la edițiile precedente, doamna inspector de fizică și chimie, prof. Monica Seviciu, de la I.Ș.J. Timiș, căreia îi mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat”, au transmis organizatorii concursului.

În total s-au acordat 13 premii I, 12 premii II, 15 premii III, 49 mențiuni, iar din partea asociației profesorilor de chimie „Profchim Lugoj – Zonă” încă 57 de mențiuni speciale.

Elevii care au obținut premii, au fost recompensați, ca și anul trecut, pe lângă diplome și cu sume consistente de bani: premiul I – 200 lei, premiul al II-lea – 150 lei și premiul al III-lea – 100 lei.

Acești bani au fost obținuți prin sponsorizări, de la firme din zonă (Kuhntop SRL, Ponderal Comerț SC, Sorel Amigo, Dyacim Lugoj, Kortner & Co SRL, Cargo, Ardelean SRL), Restaurant Noma Catering, ZN Security, de la persoane fizice (foști absolvenți ai colegiilor Brediceanu și Hasdeu) și de la asociația profesorilor de chimie ”Profchim Lugoj – Zona, recompensând munca susținută a elevilor, perseverența și performanța.

Elevii lugojeni au reușit să obțină 32 de premii și mențiuni.

Premiul I a fost adjudecat de:

  • Carmi Otniel Cărăbaș, cls. a VII-a, (prof. Alina Dobrean), Liceul Teoretic ”Harul”,
  • Andrei Dinu, cls. a VII-a, (prof. Marius Stan), Școala Gimnazială ”E. Murgu”,
  • Teodora Escariu, 100 de puncte, cls. a IX-a (prof. Nicoleta Barbu Țigriș), Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”;

Premiul II a fost obținut de:

  • Alexandra Maria Bălan, cls. a VII-a (prof. Ana Bârlea), Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu”,
  • Amalia Patricia Miron, cls. a VII-a (prof. Alina Dobrean), Școala Gimnazială de Muzică ”F. Barbu”,
  • Andreea Costi, cls. a X-a (prof. Eliane Schmidt), Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”;

Premiul III a revenit elevilor:

  • Adrian Așer Bosioc, cls. a VII-a (prof. Alexandra Alexandru), Școala Gimnazială Nr. 4,
  • Natanael Iriciuc, cls. a IX-a, tehnic (prof. Dana Stan), Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște”,
  • Zîna Pițiș, cls. a IX-a, tehnic (prof. Dana Stan), Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște”.

De asemenea, din totalul de 49 de mențiuni acordate, 12 au revenit elevilor lugojeni, iar din numărul total de 57 de mențiuni speciale, 11 au fost obținute de elevi ai școlilor din municipiu.

”Le mulțumesc tuturor participanților la acest concurs, deopotrivă elevi și profesori și îi felicit pentru rezultatele frumoase obținute. În mod special, mulțumesc doamnelor profesoare Maria Vîlcu-Micu, Eliane-Maria Schmidt, Nicoleta Barbu-Țigriș și Ramona Dejica pentru efortul depus pentru organizarea și buna desfăsurare a acestui concurs, ajuns la a XI-a ediție”, a menționat prof. dr. Ioan Aurelian Sima, directorul Liceului Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj.

Competiția a fost organizată de profesorii de chimie din Lugoj și zonă, în colaborare cu ISJ Timiș și în parteneriat cu Asociația PROFCHIM Lugoj, Departamentul de Chimie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și unități școlare din județul Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.