Elevii Colegiului „Iulia Hasdeu” Lugoj au comemorat Holocaustul

Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului în România – 9 octombrie, a fost marcată și în acest an, la Lugoj, de către elevii de la Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, care s-au implicat în mai multe activități specifice.

Cu acest prilej, elevii colegiului lugojean s-au alăturat Comunității Evreiești, la ceremonia organizată la Sinagoga din municipiu, unde Ivan Bloch, președintele comunității, le-a vorbit elevilor despre tragedia reprezentată de acest eveniment istoric.

Tot în 9 octombrie s-a încheiat și proiectul interjudețean „Holocaustul prin ochii copiilor”, prin realizarea unei expoziții cu lucrări relizate de elevi, pe holul Colegiului Național „Iulia Hasdeu”.

La acest proiect concurs, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul Agenda Culturală, elevii care au realizat cele mai bune lucrări, având ca tematică problematica Holocaustului, au fost premiați cu diplome și tricouri cu sigla proiectului.

În proiectul „Holocaustul prin ochii copiilor”, desfășurat în perioada mai-octombrie 2017, s-au implicat peste 120 de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.