Dezinsecția în municipiul Lugoj nu va avea loc. Deocamdată…

Proiectul privind dezinsecția în municipiul Lugoj nu a mai ajuns pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Lugoj, convocată de către consilierii Mihai Agache (PNL), Mihai Anghel (PNL), Bogdan Blidariu (PNL), Liviu Brîndușoni (USR), Cristian Cornean (PMP), Mariana Epure (PNL), Fedor Mașniță (PMP) și Marius Martinescu (independent).

Secretarul municipiului Lugoj, Dan Ciucu, nu a avizat proiectul de hotărâre, despre care primarul Francisc Boldea a spus că „este ilegal”. În consecință, grupul de consilieri PSD-ALDE, majoritar în Consiliul Local Lugoj, nu a votat includerea pe ordinea de zi a ședinței a proiectului de hotărâre inițiat de către cei opt consilieri din opoziție.

„Proiectul este ilegal! Noi, săptămâna viitoare, în 16 mai, avem licitația pentru serviciul de salubrizare în oraș, iar în caietul de sarcini, care a fost pus pe SEAP, se află și un capitol privind dezinsecția și deratizarea. Dacă se aprobă hotărârea de astăzi, atunci firma care va câștiga licitația privind salubrizarea nu va mai avea obiect de activitate. Ca atare, inițiativa este ilegală. Decolmatarea canalelor nu o facem noi, iar cât de curând o să facem dezinsecția cu avionul. Cositul l-am început deja în oraș, dar nu avem suficiente coase”, a spus primarul Francisc Boldea.

Consilierul liberal Bogdan Blidariu a susținut însă că dezinsecția în municipiu putea fi realizată, în regim de urgență, de către societatea Salprest, în baza contractului de concesiune a serviciilor publice de salubrizare, care i-a fost prelungit cu încă 90 de zile, iar firma care va câștiga licitația organizată de municipalitate va putea efectua aceste servicii după semnarea contractului.

La rândul său, președintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, consideră că decizia consilierilor PSD-ALDE, care nu au votat includerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind dezinsecția în municipiul Lugoj, pune în pericol sănătatea lugojenilor.

„Vom face plângere autorităților competente împotriva celor responsabili pentru punerea în pericol a sănătății publice a lugojenilor, prin neluarea măsurilor ce se impun. Faptul că Boldea, în calitatea sa de primar, având bani în buget, nu intervine pentru prevenirea apariției unor boli, care îi pot afecta pe lugojeni, este intolerabil. După ce că n-avem un spital decent în care să ne tratam, Boldea nu ia nici minimele măsuri necesare pentru a preveni apariția bolilor”, susține Claudiu Buciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.