Deponeul de la Ghizela are o nouă celulă de depozitare

Consiliul Județean Timiș, RETIM și SC RER Servicii Ecologice SRL, în urma unei proceduri de achiziție publică, au încheiat, anul trecut, un contract cu asocierea dintre SC PORR CONSTRUCT SRL și C&E Consulting und Engineering GmbH pentru proiectarea și execuția celulei 2 de depozitare din cadrul Depozitului de deșeuri nepericuloase de la Ghizela.

Conform contractului, cheltuielile de proiectare și execuție pentru celula 2 sunt de 13.230.781,99 lei (fără TVA), proveniți din Fondul FIIDE (Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare) alimentat din redevența operatorului RETIM.

Aceasta este a 2-a celulă construită din totalul de 5 care sunt prevăzute a fi executate la Depozitul de la Ghizela. Prima celulă a fost contruită cu 5 ani în urmă, urmând a se închide.

Lucrările fac parte din proiectul ”Sistem integrat de management al deșeurilor din județul Timiș”, al cărui obiectiv principal este dezvoltarea în timp de soluții ecologice pentru depozitarea deșeurilor în județul Timiș. Până acum, în cadrul acestui proiect, au fost realizate Depozitul de deșeuri nepericuloase de la Ghizela, Stația de transfer Timișoara, centrele de colectare de la Făget, Jimbolia și Deta și au fost închise 6 depozite neconforme urbane – Parța, Buziaș, Lugoj, Făget, Jimbolia și Sânicolau Mare.

Tot în cadrul Depozitului de deșeuri nepericulase de la Ghizela, funcționează și stația PALL, de epurare levigat. În 2017, capacitatea stației s-a dublat, ajungând la 76 m3/zi, iar în acest an a fost montat un sistem de colectare gaze tehnologice.

În acest moment, în cadrul stației PALL se realizează montarea unei instalații de degazificare (filtrare), în urma unui contract de achiziție publică cu SC Process Engineering SRL, în valoare de 1.389.023 lei. Finalizarea lucrărilor este programată în luna noiembrie a.c.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.