Comunicat SC „Meridian 22”: Rău-platnicii vor fi debranșați

Având în vedere că Legea nr. 241/2006, republicată stipulează la articolul 32, alin (1) că operatorii de apă și canalizare au dreptul să sisteze furnizarea/prestarea serviciului acelor utilizatori care nu-și achită contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în cel mult 30 de zile calendaristice de la data expirării termenului scadent de plată a facturilor, prin debranșarea de la rețeaua publică, Meridian 22 S.A. va trece la punerea în aplicare a acestei măsuri legale în paralel cu recuperarea debitelor la instanță.

Se vor parcurge integral procedurile legale (respectiv notificarea prealabilă) condiție care se consideră îndeplinită și în cazul refuzului de primire din partea utilizatorului.

Menționăm că soldul neachitat cu scadență până la data de 31.12.2019 pentru utilizatorii casnici (blocuri și case) inclusiv majorările de întârziere, este în sumă 650.340 lei. Toate aceste datorii sunt generate cu mult înainte de apariția stării de urgență, din data de 16 martie, deci nu sunt cauzate de aceasta, ci de faptul că unii consumatori nu au înțeles să-și achite datoriile față de firma noastră.

Permanentizarea acestei situații pune în pericol, în perioada următoare, livrarea apei potabile și pentru persoanele care își achită la timp facturile de utilități, prin faptul că, la rândul nostru, nu putem recupera cheltuielile efectuate și nu avem posibilitatea onorării obligațiilor față de furnizori.

După cum am observat și în anii anteriori, soluția debranșării de la rețeaua publică de distribuție a apei potabile este singura soluție în vederea recuperării debitelor de la consumatorii rău platnici.

Pe cale de consecință, începând cu data de 18 mai se vor trimite la toți restanțierii preavizele de plată și somațiile de debranșare.

Toți restanțierii vor fi așteptați pentru achitarea debitelor la caseria societăți, existând de asemenea și alte modalități de plată: prin Internet – Banking sau la punctele Pay-Point, Un-doi centru plăți.

 CONDUCEREA SC MERIDIAN 22 S.A. LUGOJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.