Colocviul Naţional de Folclor „Sabin V. Drăgoi”, la Belinț

Localitatea Belinț va găzdui duminică, 8 octombrie, cea de-a VI-a ediție a Colocviului Naţional de Folclor „Sabin V. Drăgoi”.

În cadrul evenimentului, care va debuta la școala din localitate, cei prezenți vor asista la prelegeri pe teme de folclor literar și muzical, lansări de carte, prezentări de reviste din spațiul cultural bănățean și la un spectacol muzical-coregrafic, la Chizătău, în interpretarea Ansamblului „Hora Belințului”.

Vor participa scriitori, poeți, muzicologi, folcloriști, lingviști, istorici și filozofi din întreg Banatul. Invitați speciali la această ediție sunt Corul din Marga, dirijat de Dumitru Jompan, și un grup de elevi și profesori de la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj, care vor oferi un concert instrumental.

Manifestarea este inițiată și organizată de către muzicologul dr. Constantin-Tufan Stan, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, împreună cu lingvistul, traducătorul, poetul şi filozoful Simion Dănilă, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Ediția din acest an este organizată cu sprijinul logistic și financiar al Primăriei şi Consiliului Local Belinţ, al Şcolii Gimnaziale din localitate, al Asociaţiei Cultural-Umanitare „Hora Belinţului” și al Consiliul Judeţean Timiş.

Lugoj Expres Colocviul Naţional de Folclor „Sabin V. Drăgoi”, la Belinț oameni de cultură folclor Colocviului Naţional de Folclor „Sabin V. Drăgoi” colocviu Belinț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.