Centru Regional de Cercetare a Revoluției din Decembrie 1989, la Lugoj. Ministrul Apărării Naționale participă la deschidere

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD) va deschide, la Lugoj, un Centru Regional de Cercetare şi Comunicare, dedicat studierii şi informării publice privind Revoluţia Română din Decembrie 1989, respectiv cele petrecute în municipiului Lugoj în decembrie 1989 şi nu numai.

Deschiderea Centrului Regional de Cercetare şi Comunicare Lugoj va avea loc vineri, 7 septembrie, de la ora 11, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”.

La eveniment și-au anunțat prezența:

  • Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale,
  • senatorul Cristian George Sefer, preşedintele Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989,
  • deputatul Radu-Adrian Pau, vicepreşedintele Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989,
  • senatorii Eugen Dogariu şi Adrian Diaconu,
  • Călin-Ionel Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş,
  • Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj,
  • Dorel Vișan şi Petrică Balint, membri ai Colegiului Naţional al IRRD.

La deschiderea Centrului Regional de Cercetare de la Lugoj va participa și conducerea executivă a Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, alături de reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, ai mass-media și ai asociaţilor de revoluţionari.

„Cu ocazia acestei manifestări vor fi readuse în atenţie cele petrecute în Municipiul Lugoj în seara zilei de 20 decembrie 1989. Menţionăm faptul că, încă din cursul serii de 20 decembrie 1989, sediul Primăriei şi al Comitetului Municipal PCR din Lugoj erau în flăcări, iar cetăţenii nemulţumiţi de cele petrecute la Timişoara s-au revoltat. Prezenţa a peste 10.000 de lugojeni în stradă în 21 decembrie 1989 reprezintă o dovadă a faptului că oamenii erau dispuşi să se sacrifice pentru idealurile şi visurile lor, înregistrându-se chiar victime, în acel, de neuitat, Decembrie 1989”, se menționează în comunicatul transmis de Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Lugoj Expres Centru Regional de Cercetare a Revoluției din Decembrie 1989, la Lugoj. Ministrul Apărării Naționale participă la deschidere revoluție Lugoj revoluție ministrul Apărării Naționale IRRD Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 eveniment cercetare centru regional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.