Campania Rotary „Donează sânge, salvează vieți!” continuă! Lugojenii pot să doneze sânge pentru fostul primar Marius Martinescu

Lugojenii sunt invitați să doneze sânge cu ocazia unei noi acțiuni inițiate de Clubul Rotary Lugoj, în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează vieți!”.

Acțiunea are loc în zilele de 27 și 28 august, la Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” Lugoj, fiind organizată  în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara.

Cu prilejul acestei acțiuni, lugojenii care doresc pot să doneze sânge pentru Marius Martinescu, fostul primar al municipiului Lugoj, care este internat la institutul de Hematologie din Cluj și urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale complicate.

La această campanie de donare de sânge poate să participe orice persoană dacă îndeplinește câteva condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, greutatea peste 50 de kilograme, pulsul în regulă, să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, să nu fie însărcinate sau să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării.

Persoanele care vor dona sânge vor beneficia de o zi liberă de la serviciu (ziua donării), șapte bonuri valorice, precum și eliberarea, la cerere, a analizelor medicale efectuate (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.