Biserica Mănăstirii „Sf. Treime” de la Pereu, sfințită de Episcopul vicar Varlaam Ploieșteanul

Biserica Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Pereu, din cadrul Vicariatului Ortodox Ucrainean, a fost sfințită, în cadrul unei ceremonii religioase care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Sfințirea lăcașului monahal, aflat la șase kilometri de Lugoj, a fost oficiată de episcopul vicar Varlaam Ploieșteanul, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, împreună cu un sobor de preoți.

În cadrul ceremoniei religioase, preotului Petru Rosoca, ctitorul așezământului monahal, i-a fost acordat rangul de iconom stavrofor, iar monahia Sofronia Craşmar, stareţa mănăstirii, a fost hirotesită stavroforă.

Mănăstirea „Sfânta Treime” a fost construită pe vatra fostului sat Cireşu Mic sau Pereu, alcătuit în mare parte din ucraineni, fiind ridicat, după cum a declarat ctitorul așezământului monahal, „în amintirea locuitorilor, bisericii și celor doi foști slujitori ai lăcășului de cult de odinioară, ieromonahii ucraineni Ghedeon și Dositei”.

Piatra de temelie a Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Pereu a fost pusă în anul 2003, pe terenul achiziţionat de Pr. Petru Rosoca la marginea localității natale, Criciova.

Lugoj Expres Biserica Mănăstirii "Sf. Treime" de la Pereu, sfințită de Episcopul vicar Varlaam Ploieșteanul Vicariatul Ortodox Ucrainean Varlaam Ploieșteanul ucraineni sfințire Pereu Mănăstirea Sfânta Treime Mănăstirea Pereu mănăstire lăcaș de cult ceremonie religioasă așezământ monahal

(Foto: basilica.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.