Biblioteca Municipală Lugoj amenajează un… „colț al Revoluției”

Biblioteca Municipală Lugoj și-a îmbogățit colecția de carte cu câteva volume despre Revoluția Română din Decembrie 1989.

Cărțile au fost donate bibliotecii lugojene de către Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, prin Centrul Regional de Cercetare şi Comunicare, care a fost înființat, la sfârșitul săptămânii trecute, în Lugoj.

„Din partea Institului Revoluţiei Române, prin Centrul de Cercetare şi Comunicare, recent înfiinţat în Lugoj, am donat deocamdată o primă tranşă de carte reprezentativă, din care lugojenii să afle adevărul despre Revoluţia din Decembrie 1989, petrecută în oraşul nostru şi nu numai. Consider că ideea creării unui Centru Regional de Cercetare şi Comunicare la Lugoj este una foarte inspirată, pentru că prin aducerea la lumină a adevărului vom demostra, dacă mai era cazul, că Lugojul a scris o pagină foarte importantă din istoria neamului, din istoria modernă a României”, a declarat Nicolae Toma, directorul nou-înființatului centru din Lugoj al Institutului Revoluției Române.

La eveniment a participat și Doru Ursulescu, primul președinte al Comitetului Provizoriu din Lugoj, ales în Lugoj la ora 10, în ziua de 22 decembrie 1989, care a spus: „Ideea de a se crea la Lugoj un Centru Regional de Cercetare şi Comunicare este una extraordinară. Şi spun asta gândindu-mă la faptul că Lugojul a fost declarat cel de al doilea oraş liber de comunism din ţară, că a sărit imediat în sprijinul Timişoarei, atunci când ea s-a declarat a fi primul oraş liber de comunism din România. Şi mai cred că scrierea corectă a istoriei este o măsură excepţională”.

La rândul său, Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj, a mulţumit pentru generoasa donaţie şi a promis că va amenaja un „colţ al Revoluţiei”, unde vor fi puse la dispoziția lugojenilor aceste cărți despre istoria Revoluției din Banat și nu numai.

„Avem nevoie de astfel de cărți, pentru că trebuie să cunoaștem istoria recentă, așa cum trebuie să ne cunoaștem și trecutul. Pentru că sunt lucruri care ne-au marcat și ne-au schimbat viața. Sper că vom îmbogăți această colecție”, a mai spus Henrieta Szabo.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.