Bancnote și monede, în expoziție, la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj

Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj organizează, începând de luni, 30 septembrie, expoziția „Monede și bancnote din colecția Muzeului din Lugoj”. 

„Expoziția temporară propusă publicului vizitator prezintă o categorie specială de exponate, respectiv monede și bancnote, care acoperă o perioadă extrem de vastă de aproape 2000 de ani. În cadrul acestei expoziții sunt etalate monede ce provin din perioada romană, medievală, modernă și contemporană, precum și bancnote emise în secolele XIX – XXI. O poziție aparte o constituie monedele aniversative și jubiliare cu putere circulatorie emise de către Banca Națională a României. Această expoziție temporară de popularizare a patrimoniului lugojean este menită să aibe și un rol educativ de familiarizare a elevilor cu evoluția sistemului monetar de-a lungul timpului”, spune muzeograful Răzvan Pinca.

Expoziția va avea loc la sediul Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă Plastică și va putea fi vizitată în perioada 30 septembrie – 7 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.