Autoritățile lugojene au decis: Piața agroalimentară „Timișul” rămâne deschisă

În timp ce în alte orașe autoritățile au hotărât închiderea piețelor agroalimentare pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus, la Lugoj, municipalitatea a decis ca Piața agroalimentară „Timișul” să rămână deschisă.

Decizia autorităților lugojene a fost luată după o consultare avută, vineri, de primarul Francisc Boldea cu comercianții și cumpărătorii din piață.

„Edilul-șef s-a adresat la microfon  din sediul Biroului Poliției Locale din piață, mesajul fiind difuzat în interiorul pieței prin două boxe. Primarul municipiului a făcut referire la prevederile Hotărârii nr.11/2020 în contextul epidemiei cu noul coronavirus și a evidențiat riscurile la care sunt expusi cetățenii în piață atât comercianți cât și cumpărători. La întrebarea dacă se dorește continuarea activității în acest spațiu, majoritatea cetățenilor au ridicat mâna și au răspuns afirmativ, iar la întrebarea dacă sunt persoane care nu doresc acest lucru, au fost identificate 5 persoane, care au ridicat mâna”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Autoritățile lugojene au anunțat că, pentru a rămâne în continuare piața deschisă și populația să se poată aproviziona cu produse agroalimentare, primarul Francisc Boldea a făcut următoarele recomandări:

  • Comercianții să poarte măști și mănuși;
  • Produsele expuse la vânzare să fie acoperite cu folie transparentă;
  • Clienții să nu atingă produsele;
  • Produse destinate vânzării să nu fie depozitate pe jos;
  • Să nu se comercializeze în piață băuturi alcoolice și nealcoolice;
  • Să se facă dezinfecția spațiilor din piață pe toată durata stării de urgență.

Măsurile recomandate de primarul Francisc Boldea nu prea au fost însă respectate de comercianții din piață.

Lugoj Expres Autoritățile lugojene au decis: Piața agroalimentară "Timișul" rămâne deschisă primar piața Lugoj piața deschisă Piața agroalimentară Timișul Lugoj piața agroalimentară măsuri Lugoj Francisc Boldea cumpărători coronavirus consultare comercianți

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.