Astăzi Tu Dăruieşti. Voluntarii Rotaract strâng ajutoare pentru familiile nevoiașe din Lugoj

 

Voluntarii de la Clubul Rotaract Lugoj derulează o nouă ediție a campaniei „Astăzi Tu Dăruieşti”.

În fiecare an, de Crăciun şi de Paşti, oamenii cu dare de mână sunt invitaţi, după ce îşi fac cumpărăturile, să lase câteva din alimentele lor în coşul campaniei. La final de acţiune, voluntarii alcătuiesc pachete cu alimente, jucării şi alte bunuri neperisabile şi le împart familiilor nevoiaşe din oraş.

La Lugoj, campania se va desfăşura în zilele de 16 şi 17 decembrie, între orele 10 și 20, donaţiile putând fi făcute în incinta supermarketului Carrefour, de pe strada Nicolae Bălcescu.

În municipiul de pe malurile Timişului, campania a fost primită cu braţele deschise de fiecare dată. În acest an, la ediția de Paști, voluntarii Rotaract au reuşit să strângă peste  trei tone de alimente, care au fost împărțite apoi familiilor nevoiașe din oraș.

La fel ca la ediţiile anterioare, lugojenii sunt invitaţi să ajute oamenii fără venituri sau cu situaţii materiale precare lăsând în coşul voluntarilor, la ieşirea din magazin, o mică parte din cumpărăturile făcute. Indiferent de cantitatea sau de produsele donate fiecare gest caritabil contează. La finalul celor două zile de campanie, alimentele şi restul obiectelor donate vor fi împachetate şi distribuite celor nevoiași.

„Invităm toţi lugojenii să ni se alăture şi în acest an şi să lase în coşul Rotaract o parte, cât de mică, a cumpărăturilor lor. Nici nu vă imaginaţi cât de mult contează un kilogram de făină, un litru de lapte sau o ciocolată, dacă nu îţi permiţi să le cumperi copilului tău de sărbători”, a declarat Paul Gaşpar, preşedintele Rotaract Lugoj.

„Astăzi Tu Dăruieşti” este un proiect început în urmă cu opt ani de către Clubul Rotaract Bucureşti şi are ca scop strângerea de alimente pentru ajutarea celor nevoiaşi în perioada sărbătorilor de Craciun şi de Paşte. De la an la an tot mai multe cluburi Rotaract din Romania s-au alăturat campaniei, proiectul devenind unul districtual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.