Angajații ABA Banat au strâns două tone de gunoaie, de pe malul Timișului, în zona Lugojului

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) atenționează autoritățile locale să ia măsuri, să verifice și să intervină pentru îndepărtarea gunoiului de pe malurile râurilor, pentru a evita antrenarea acestuia în cursul de apă și obturarea secțiunilor de scurgere.

ABA Banat  a intervenit prin sistemul hidrotehnic Lugoj la igienizarea a 900 metri mal drept a râului Timiș, în intravilanul municipiului Lugoj, între Podul de beton și Pasarela Leucuța, de unde au fost colectate deșeuri menajere, pet-uri, sticle, însumând două tone de gunoaie.

“Subliniem faptul că ABA Banat a realizat această activitate pentru a veni în sprijinul primăriei municipiului Lugoj și a cetățenilor acestuia, dând cel mai bun exemplu că doar prin eforturile noastre comune putem asigura curățenia cursurilor de apă și ne putem bucura de o priveliște frumoasă. Invităm lugojenii să ni se alăture ori de câte ori e necesar”, a declarat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

ABA Banat nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor de pe maluri și din cursurile de apă, ci întreținerea albiilor și a malurilor acestora.

„Conform legislației în vigoare (Ordonanța nr.21/2002 și Legea nr. 515/2002, art. 8) această obligație revine autorităților publice locale, care sunt direct responsabile cu gestionarea regimului deșeurilor în arealul administrat”, precizează reprezentanții ABA Banat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.