Alegeri la Corporația Meseriașilor Lugoj! Vasile Belințan a fost reales în funcția de președinte

Membrii Corporaţiei Meseriaşilor din Lugoj s-au reunit, joi, 24 octombrie, la sediul corporaţiei, pentru a-şi desemna o nouă echipă de conducere.

Întâlnirea l-a avut ca maestru de ceremonii pe liderul meseriaşilor lugojeni, Vasile Belinţan, care a prezentat bilanţul de activitate pentru perioada 2014-2019.

„Am funcționat după statutul din 1884 și tot ce ne-am propus am şi realizat”, a spus Vasile Belinţan, care a fost reconfirmat, în unanimitate, în funcţia de preşedinte al Corporaţiei Meseriaşilor din Lugoj.

În noul Birou de conducere au mai fost aleşi, ca vicepreședinți, Romeo Petculescu, Ioan Roşu, Petru Ianculescu (reprezentantul Asociaţiei Apicole „Nicolae Grad”) și Flavia Rosana Căprariu (președinta Asociației „Fusion of Arts”), precum şi Maria Mezinca – secretar/trezorier.

La întâlnirea meseriașilor a fost prezent și fostul deputat Sorin Stragea, membru de onoare al Coroprației, precum și decanii de vârstă ai meseriașilor lugojeni, Rudolf Trost și Alexandru Jilac. Nu au lipsit nici reprezentanții breslei presei.

Corporaţia Meseriaşilor din Lugoj a fost reînfiinţată în anul 1994, având ca obiectiv păstrarea tradiţiei fostelor bresle de meseriaşi din oraşul de pe Timiş, iar anul acesta aniversează 25 de ani de la reînființare.

În anul 2006 a reuşit să intre în posesia unuia dintre imobilele pe care le deţinea în perioada interbelică. Clădirea – situată pe strada Bucegi, la nr. 21 şi formată din opt încăperi şi o sală de protocol – a fost reabilitată şi amenajată astfel încât, din mai 2008, găzduieşte sediul noii corporaţii.

În prezent, Corporaţia Meseriaşilor din Lugoj – care este singura corporaţie din ţară care s-a reînfiinţat după Decembrie 1989 – are peste 160 de membri, din cele mai diverse domenii de activitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.