ALDE Lugoj și-a schimbat președintele și mizează pe o relație de colaborare cu PSD, nu de subordonare

Rezultatele obținute la alegerile parlamentare de ALDE Lugoj nu au fost pe măsura așteptărilor, a anunțat, într-o conferință de presă susținută la Lugoj, deputatul Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș.

Pentru a întări și dezvolta organizația, conducerea ALDE Timiș l-a numit în funcția de președinte al ALDE Lugoj pe fostul polițist Nicolae Istrat, un „om al locului”, care l-a înlocuit pe Iosif Groza, sub conducerea căruia ALDE a reușit să obțină un mandat de consilier local la Lugoj.

“De vinerea trecută, Nicolae Istrat a fost numit președinte ALDE Lugoj. Nu s-a pus problema plecării din partid a domnului Groza, care rămâne alături de noi, dar domnul Istrat vine cu un suflu nou, cu mai multă energie, cu un sprijin pentru a dezvolta organizația locală”, a anunțat Marian Cucșa.

Noul președinte al ALDE Lugoj are planuri mărețe privind dezvoltarea organizației, planuri care vizează cooptarea de noi membri și înființarea organizațiilor locale de femei și de tineret.

“Sunt sigur că vom face o treabă bună. În primul rând trebuie să înființăm organizații de tineret și de femei. Noi trebuie să creștem numeric și valoric, prin atragerea unor oameni de valoare, apreciați de lugojeni. Cred că putem să ne mobilizăm și să facem mai mult. Dacă va exista mobilizare, sigur că rezultatele vor crește”, a spus Nicolae Istrat.

Totodată, după cum a anunțat Marian Cucșa, ALDE are în vedere și identificarea a doi – trei tineri care să poată candida, în 2020, la Primăria Lugoj.

În ceea ce privește colaborarea cu PSD, deputatul Marian Cucșa a subliniat faptul că “ALDE nu este o anexă a PSD” și că “relația cu PSD pe plan local nu este de subordonare, ci de colaborare”.

O colaborare din care, conform spuselor consilierului lugojean Ioan Haneș, ALDE nu a beneficiat de absolut nimic.

“La nivel local, unii din PSD mă percep ca fiind unul de-al lor, iar alții că sunt subordonatul lor. Dacă la nivel de țară PSD și ALDE se înțeleg și fiecare are anumite avantaje și dezavantaje, la Lugoj nu am beneficiat de absolut nimic. Nu avem niciun membru în consiliile de administrație și niciun director numit în școli sau la grădinițe. Dar, acum, sper ca cei de la PSD să își schimbe comportamentul”, a spus Ioan Haneș, reprezentantul ALDE în Consiliul Local Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.