Acțiune de amploare a polițiștilor în Lugoj și localitățile învecinate. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 127.000 de lei

Polițiștii însoțiți de jandarmi și mascați de la trupele speciale de intervenție au descins, joi, în Lugoj și localitățile învecinate de pe raza celor trei secții rurale – Belinț, Găvojdia și Victor Vlad Delamarina.

În cadrul acțiunii au fost organizate 22 de filtre și acțiuni de control la care au participat 80 de efective formate din poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţişti din cadrul SAESP Timiş, SICE Timiş, SIC Timiş, luptători SAS, poliţişti locali, jandarmi, reprezentanţi ai Gărzii Forestiere şi ai Primăriei Lugoj.

Poliţiştii au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică precum şi pentru verificarea modului de respectare a Ordonanţelor Militare şi a celorlalte prevederi legale, cât şi pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului coronavirus.

Au fost legitimate 689 de persoane, 510 autovehicule au fost controlate, iar 12 societăţi comerciale au fost verificate.

„Pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 127.040 de lei. Cele mai multe sancţiuni, 93, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Alte 22 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, de comerţ sau prestări servicii şi 2 la Legea nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost reţinute 16 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare”, au anunțat reprezentanții IPJ Timiș.

Totodată, poliţiştii au constatat şi o infracţiune pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi au verificat 12 persoane eliberate din penitenciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.